Установча зустріч проєкту “Цифрова трансформація для розбудови потенціалу культурної спадщини”

Установча зустріч проєкту Цифрова трансформація для розбудови потенціалу культурної спадщини - 2.1

Проєкт “Цифрова трансформація для розбудови потенціалу культурної спадщини в Литві, Польщі та Україні”, підтриманий програмою Креативна Європа, офіційно розпочався з продуктивної установчої зустрічі. Через загрози, пов’язані з російською війною в Україні, зустріч була проведена онлайн. Такий онлайн формат дозволив гарантувати безпеку всіх учасників та водночас ретельно обговорити амбітні цілі та плани проєкту.

Віртуальна зустріч об’єднала різноманітну та кваліфіковану команду партнерів з Греції, Литви, Польщі та України. Серед них були представники Інституту досліджень та інновацій в освіті (Литва), Інституту розвитку підприємництва (Греція), Університету в Білостоці (Польща) та Волинської фундації (Україна). Кожен партнер представив свою організації, підкресливши досвід і те, як він сприятиме реалізації проекту.

Установча зустріч проєкту Цифрова трансформація для розбудови потенціалу культурної спадщини - 2.2

Також обговорили історичну значимість постаті Вітовта Великого. Його підхід до управління державою дуже нагадував сучасний ЄС і також сприяв співпраці, толерантності та взаємній підтримці серед різних європейських культур. Наш проєкт має на меті вшанувати його спадщину, водночас посилюючи транскордонну співпрацю та міжкультурний діалог через цифрові інновації.

Важливою частиною зустрічі стало офіційне підписання документів, що закріпили партнерство та окреслили обов’язки кожного члена команди, включно з угодами щодо обміну даними, прав інтелектуальної власності та управління ресурсами проєкту, аби забезпечити прозорість і підзвітність протягом усього періоду виконання проєкту. Партнери також обговорили виклики, пов’язані з російською війною в Україні. Були розроблені плани на випадок непередбачених обставин для пом’якшення можливих порушень та забезпечення безперебійного ходу проєкту. Безпека та добробут усіх учасників залишаються нашим головним пріоритетом.

Установча зустріч проєкту Цифрова трансформація для розбудови потенціалу культурної спадщини - 2.3

Установча зустріч завершилася визначенням чіткого плану на найближчі місяці. Кожному партнеру були призначені конкретні завдання, а також встановлені контрольні терміни для їх виконання. Партнери залишили зустріч з відчуттям спільної мети та ентузіазму щодо майбутньої роботи.

Вас може зацікавити

Більше новин

Меню