У Файному подкасті розповіли про найкращі сценарії реставрації Клеванського замку

Клеванський замок міг би приваблювати ще більше туристів, але маєток князів Чорторийських без офіційного опікуна наразі лиш стоїть пусткою та руйнується.

Про це говорили у Файному подкасті з Миколою Бендюком. Він – мистецтвознавець, краєзнавець, історик, колекціонер, автор численних наукових праць, керівник арткластера Острозької Академії, реставратор ікон, художник-реставратор Державного історико-культурного заповідника Острога.

«Клеванський замок – напівзруйнований. Насправді, не так давно він почав руйнуватися. Частина, яку збудували князі Чорторийські лишилася до нашого часу. Поруйнована, десь даху нема, але стіни збереглися у тому вигляді, у якому збудував відомий рід на середину 17 століття. Одна з частин замку була оточена дерев’яним частоколом. Він не зберігся», – розповідає наш експерт.
Микола Бендюк підкреслює, що ніхто не хоче брати на себе відповідальність. Мова про те, щоби взяти пам’ятку на баланс та почати її відновлювати.

То про стан пам’ятки зараз і найкращі сценарії для її реставрації – слухайте у Файному подкасті linktr.ee/volyncastles

Ви також почуєте про історичні передумови появи замку саме на цій території та дізнаєтеся любовні легенди-таємниці мурів Клеванського замку.

Файний подкаст замками Волині – проєкт, що втілюється ГО Волинська фундація за підтримки Українського культурного фонду

Вас може зацікавити

Більше новин

Меню