У Файному подкасті розповіли про «Волинський Версаль»

Вишнівецький палац – неймовірно красива локація на мапі архітектурних надбань історичної Волині. Сьогодні це територія Збаразького району Тернопільщини.

Резиденція князівського роду Вишневецьких увійшла у серію Файного подкасту замками Волині.

Аудіомандрівку історико-культурною пам’яткою провела Любов Шиян. Вона – історикиня, наукова співробітниця національного заповідника «Замки Тернопілля», кандидатка історичних наук.
«Палац був збудований на високому березі річки Горинь і чудово вписався у волинський ландшафт. Коли я почала займатися пам‘яткою, то вияснила до себе багато цікавого», — розповідає пані Любов.

Тож запрошуємо послухати наш подкаст, щоб почути усі несподівані факти про палац.

Зокрема у випуску йтиметься про: ідею та будівництво Вишнівецького палацу; рід Вишневецьких, що пережив українську еліту на століття; що вміщує величезна площа палацу; цікаві підходи до планування паркового комплексу; що про Вишнівецький палац казав Оноре де Бальзак; щире захоплення резиденцією у щоденниках Володимира Горленка; легенду про привид Білого Лицаря, що блукає палацом опівночі.

Файний подкаст замками Волині – проєкт, що втілюється ГО Волинська фундація за підтримки Українського культурного фонду.

Вас може зацікавити

Більше новин

Меню