Історія та цікаві факти про палац Ходкевичів на Волині

Вийшов 8 епізод Файного подкасту про замки та палаци Волині. У аудіомандрівці розповідаємо про палац Ходкевичів, який є невіддільною частиною історії Млинова.

Як пов’язана пам’ятка з орденом тамплієрів, чи пережив влучання 138 артилерійських снарядів та які наукові дослідження проводили у маєтку. Дізнавайтеся у розмові з Дмитром Антонюком. Це журналіст, дослідник, мандрівник, автор книг та путівників про замки й резиденції України.

«Палац, на жаль, до наших часів не дійшов. Натомість збереглися інші будівлі з резиденції Ходкевичів», – з цих слів розпочинає екскурсію наш гід та зпрошує дізнатися більше про цінність палацу для історико-культурної спадщини.

Випуск доступний за посиланням на подкаст-платформах: Apple Podcasts, GooglePodcast, Spotify SoundCloud. Щоб прослухати перейдіть за посиланням https://linktr.ee/volyncastles

У випуску йтиметься про:
– діяльність Олександра Ходкевича, який прожив більшість життя на Волині;
– унікальні архітектурні рішення, що впроваджувалися у Палаці Ходкевичів: єдиний свого роду у наших краях темплум та флігель, що став прихистком для родини;
– наукові дослідження Ходкевича і спеціально побудоване для цього приміщення палацового комплексу;
– як палац пережив війни і що від нього залишилося зараз;
– традиційно про інші цікаві локації Млинова.

Файний подкаст замками Волині – проєкт, що втілюється ГО Волинська фундація за підтримки Українського культурного фонду.

Вас може зацікавити

Більше новин

Меню