Волинська фундація на конференції “Цифрові технології у культурній спадщині”

Волинська фундація на конференції "Цифрові технології у культурній спадщині"

Команда Волинської фундації взяла участь у конференції “Цифрові технології у культурній спадщині / Digital Technologies in Cultural Heritage”, що відбулася в Любліні (Польща) 19-20 жовтня 2023 року. Конференція зібрала експертів і професіоналів у сфері цифрової культурної спадщини для обговорення новітніх технологій та найкращих практик у цій галузі.

Під час конференції Анна Данильчук та Марта Сидорук представили доповідь на тему “Проєктний підхід до оцифрування як інструмент збереження об’єктів культурної спадщини під час війни”. У своїй презентації вони висвітлили досвід Волинської фундації в рамках реалізації проєкту DGTRAN (підтриманого програмою Креативна Європа) та підкреслили важливість оцифрування культурної спадщини в умовах російської агресії. Доповідачі детально розповіли про загрози та руйнування, з якими стикаються українські об’єкти культурної спадщини, та як оцифрування може допомогти у їх збереженні та захисті.

Волинська фундація на конференції "Цифрові технології у культурній спадщині"

Конференція стала важливою платформою для обміну знаннями та досвідом, а також для зміцнення міжнародної співпраці. Учасники обговорювали інноваційні рішення для захисту об’єктів культурної спадщини в умовах конфлікту, підкреслюючи потребу в глобальній підтримці України. Участь Волинської фундації в цій конференції не лише продемонструвала нашу відданість збереженню культурної спадщини, але й сприяла створенню нових партнерств та співпраці. Міжнародна спільнота висловила підтримку Україні та готовність сприяти захисту її культурних цінностей.

Вас може зацікавити

Більше новин

Меню