Участь Волинської фундації в конференції EuropeanaTech 2023

Участь Волинської фундації в конференції EuropeanaTech 2023

Голова Волинської фундації Анна Данильчук нещодавно взяла участь у конференції EuropeanaTech 2023. Цей захід об’єднав експертів і професіоналів у сфері цифрової культурної спадщини для обговорення останніх технологічних досягнень та найкращих практик. Волинська фундація взяла участь у гібридній сесії та обговоренні “Від полиці до Europeana”, яку модерували Генк Алкемааде та Андрія Сагич.

Під час конференції Анна Данильчук виступила з доповіддю про загрози та руйнування, які російська війна накладає на об’єкти культурної спадщини України. Її виступ підкреслив нагальну потребу в міжнародній співпраці для захисту та оцифрування української культурної спадщини в умовах постійних загроз.

Волинська фундація також поділитися досвідом реалізації проєкту DGTRAN в умовах війни, наголошуючи на важливості цифрової трансформації задля збереження культурної спадщини. Учасники обговорювали інноваційні рішення та стратегії для зменшення ризиків, з якими стикаються об’єкти культурної спадщини в зонах конфлікту, підкреслюючи потребу в глобальній солідарності та підтримці.

Участь Волинської фундації в EuropeanaTech 2023 не лише продемонструвала нашу роботу зі збереженню культурної спадщини, але й сприяла створенню нових партнерств і співпраці, спрямованих на покращення захисту та оцифрування культурної спадщини в Україні, інтеграції української культурної спадщини в європейський та глобальний контекст, забезпечуючи її збереження для майбутніх поколінь.

Додаткова інформація про конференцію за посиланням [цифрова програма EuropeanaTech 2023]:
https://pro.europeana.eu/files/Europeana_Professional/Event_documentation/Events/Europeana/2023/EuropeanaTech2023-digital-programme.pdf

Вас може зацікавити

Більше новин

Меню